Bruttó-nettó bérkalkulátor

Bruttó-nettó kalkulátor

brutto-netto-kalkulatorA Microsoft által 2019-ben készített online felmérés szerint a Bruttó-nettó kalkulátor az Excel táblázatok messze legnépszerűbb felhasználása mind személyes-háztartási, mind irodai területen. A professzionális táblázatokat forgalomba hozó cégek célcsoportja: a munkavállalók, akik saját fizetésük ellenőrzésére használják, és munkaadói oldalról a bérszámfejtök és könyvelők, akik a bértáblák szerinti kifizetések kiszámítására és az adórészek (pl. TB) nyilvántartására használnak. Ezrek az internetről töltik le az online elérhető professzionális bruttó-nettó Excel táblázatokat, amelyeket online szolgáltatások keretében forgalmaznak. Sokan keresik az előre beprogramozott táblákat, ezért is a Google kereső elég nagyszámú keresésre kínál válaszul weboldalakat a bruttó-nettó kalkulátor kulcsszóra - a kínált weboldalakon releváns információkat találhatunk témánkhoz.

A bruttó/nettó bérkalkulátor működése


A forgalmazók felhívják a figyelmet arra, hogy a bruttó-nettó bérkalkulátor működése az aktuálisan hatályos jogszabályok és törvények által meghatározott normákat veszi figyelembe, és ezen normatívák alapján az adatok bevitele után a nettó bér és a bruttó bér azonnali kiszámítását teszi lehetővé. Ugyanakkor hangsúlyozzák, hogy a kalkulátor számítási eredményei tájékoztató jellegűek, használata nem helyettesítheti a munkaadói részről történő hivatalos bérszámfejtést, ezt munkavállalóknak és munkaadóknak egyaránt érdemes tekintetbe vennie.

Az online felületen általában elérhető a bérkalkulátor használati utasítása, és a bruttó/nettó kalkulátor elemeinek magyarázata, ez legtöbbször le is tölthető.

Az Excel táblázat letöltése

előtt megismerhetjük a bértábla készítőinek véleményét arról, hogy szerintük mindenki szeretné tudni, a részére kifizetett bruttó bérből mennyi nettó jövedelem marad a kezében, lévén nem az előbbiből,hanem az utóbbiból fizeti a költségeit, fedezi a mindennapi megélhetését. Ennek kiszámítására szolgál a bruttó-nettó Excel kalkulátor. Tájékozódhatunk arról is, hogy a ténylegesen kézben maradó nettó jövedelem kalkulálásának az adózási jogszabályokban meghatározott módon, törvényi előírások szerint kell történnie.

Mindent pontosan ki lehet számítani! A havi bért, az éves bruttó és nettó bevételt, az éves személyi jövedelemadó - SZJA - bevallásához szükséges számokat. Ha az Excel táblázat formájában letöltött bérkalkulátor segítségével meghatároztuk az alapbért, elemzéseket is végezhetünk.

További táblák: szja-számítás, családi járulékkedvezmény kalkulátor, tevékenységlekérdező kalkulátor, kisvállalati adókalkulátor, családikedvezmény-kalkulátor, áfa-számítás, bértáblázat, költségvetés tervezés