Hogyan takarékoskodjunk a konyhán? - A zsemlemorzsa

takarekos-konya.jpg

Ki ne szeretné, ha takarékoskodni tudna a főzésben? Napjainkban, amikor mindennek borsos ára van és egy ebédet összehozni is egy kisebb vagyon érdemes átgondolni, hogy mivel is tudnánk legalább egy kicsit spórolni.

Az a tipp, amit a következőkben olvashatunk egyáltalán nem ördögtől való, nagyszüleink idejében szinte mindenki élt a lehetőséggel, de manapság, hogy kényelemből vagy mi okból kifolyólag, de elfelejtődött.

Hogy nevén nevezzük a dolgot, a zsemlemorzsa házi elkészítéséről van szó. Kevés háztartás lehet, amelyben időnként nem marad ki valamilyen pékárú, amely magában már nem fogyasztható.

Pékárú alatt jelen esetben a kenyérféléket, a zsemléket, kifliket értjük, amelyek alkalmasak a zsemlemorzsa alapanyagának.

Az édes pékáruk nem alkalmasak erre a célra.

Hogyan készítsünk zsemlemorzsát?

A zsemlemorzsa készítés nehézsége egyedül annyi, hogy oda kell rá figyelni és időben cselekedni. Nem szabad megvárni, hogy a kenyér vagy épp zsemle bepenészedjen, mert akkor már tehetjük a kukába. Nyilván, amikor még friss, akkor pedig nem akarjuk „feláldozni”.

Így általánosságban azt mondhatjuk, hogy mikor már 4-5. napos az áru, akkor már nem fogyasztjuk, mert egyáltalán nem friss. De még romlás jelei sem mutatkoznak rajta. Ekkor kell cselekednünk és egy tálcára egymás mellé helyeznünk a zsemlemorzsánk alapanyagául szolgáló pékárut.

TIPP

A tálcára helyezéskor figyeljünk arra, hogy ne érjenek össze, mert könnyen bepenészednek.

Innentől kezdve annyi fontos figyelnivalónk van, hogy a tálcára helyezéstől számított 2-3 nap múlva lereszeljük a kiszáradt kenyereket.

Kézi reszelővel egy kicsit időigényes folyamat lereszelni, viszont, ha van elektromos sajtreszelőnk azzal tökéletesen le tudjuk reszelni és pillanatok alatt kész a zsemlemorzsa.

Így nem csak spóroltunk a zsemlemorzsa árával, de még a termelő hulladék mennyiséget is csökkentettük.

A zsemlemorzsa nagyon sok ételünk alapanyag, mint például a legnépszerűbb rántott húsnak is. Kalóriaszegénynek sajnos nem mondható a liszttartalma miatt, ezért igyekezzünk korlátozottan fogyasztani, főleg, ha épp fogyókúrázni szeretnénk.

Ebben egyébként a segítségünkre lehetnek akár a fogyasztószerek (mint például a Genesis Sibutramine, Adipex Retard, Adipex-P, Genesis Clenbuterol)

A legnagyobb segítséget abban nyújtják, hogy csökkentik az étvágyunkat, így nem eszünk annyit és a kevesebb kalóriabevitelnek köszönhetően csökken a súlyunk! Figyeljen oda és olvasson mindig utána az interneten az adipex véleményeknek.

Címkék: árak, recept