5 fontos munkavédelmi kiegészítő cukrászoknak

Az alábbi cikkben összegyűjtöttünk 5 fontos munkavédelmi kiegészítőt cukrászoknak, amik által biztonságosabbá válnak a munkafolyamatok is.

cukrasz.jpg

A cukrászat, akár csak a szakács szakma számos veszélyeket rejtegethet, amikor egy-egy ételcsodát szeretnénk előállítani. Ezeknek a veszélyeknek a minimalizálása munkavédelmi szempontból kulcsfontosságú. Erre szolgálnak a különböző munkavédelmi kiegészítők, amik beszerzése így mindenképp indokolt. Az alábbiakban éppen ezért összegyűjtöttünk 5 fontos munkavédelmi kiegészítőt cukrászoknak, amik által biztonságosabbá válnak a munkafolyamatok.

Munkavédelmi eszközök cukrászoknak

A munkavédelmi termékek online is elérhető kínálata ma már nagyban megkönnyítheti dolgunkat, hiszen így akár otthonról is beszerezhetjük, amire a munkafolyamatokhoz szükség lehet. Ezek többek között az alábbiak lehetnek a cukrász szakma esetében:

  • séf nadrág
  • séf ing
  • séf kabát
  • séf kesztyű
  • séf sapka

1, Séf nadrág

Sokan a klasszikus pepita mintás, pamutból készült cukrásznadrágra gondolnak, amikor a cukrászatban dolgozók munkaruhájáról beszélünk. De ma már több, modern részben akár kevertszálas alapanyagból készülő széles fazon- és méretválasztékú munkaruházatból válogathatunk nadrágok terén.

A klasszikusnak számító kockás mintás, fehér illetve színes szakácsnadrágok a legtöbb esetben pamut alapanyagból készülnek. A modern gyártási technológiáknak köszönhetően azonban, ma már a könnyen tisztántartható úgynevezett „Texpel” bevonattal ellátott szakácsnadrágok is beszerezhetőek, melyeknek előnye, hogy a szennyeződés nem ivódik be az anyagba, így jelentősen könnyebb a munkaruhák tisztántartása is.

2, Séf ingek

Ahogy a nadrágok, úgy az ingek is készülhetnek a hagyományos pamut illetve a modernebb, kevertszálas Texpel alapanyagból. A szín és méretválaszték természetesen igen széles, így bárki megtalálhatja a rá öntött séf inget.

3, Séf kabát

Séf kabátok esetében fontos kiemelni, hogy az úgynevezett HACCP szabályozásnak megfelelően a szakácsruhákon, kabátokon és köpenyeken a külső zsebek nem engedélyezettek, csak és kizárólag a belső zsebbel ellátott élelmiszeripari munkaruhák megfelelőek.

A kabátok esetében ugyanolyan összetételről beszélhetünk, mint a nadrágok és ingek esetében, aminek köszönhetően ezek is könnyen tisztíthatók és ellenállóak a szennyeződéseknek.

4, Szakács kesztyű

A cukrászoknak, akárcsak más konyhai alkalmazottaknak nélkülözhetetlen munkaeszközük a keze. Emiatt magától értetődő, hogy megfelelő védelemre van szüksége a munkavállalónak a biztonságos munkavégzéshez, így védelem kell az esetleges hő és mechanikai behatásoktól, valamint higiéniai előírások betartására is szükség van. A hőállótól és vágásbiztos kesztyűkig terjedő széles skálán tehát a cukrászok védelmére is mindent megtalálhatunk.

5, Szakácssapka

A cukrászat esetében is, az előírásokon túlmenően, alapvető higiéniás elvárás, hogy a konyhában dolgozó minden alkalmazott megtegyen minden óvintézkedést, hogy hajszál ne kerülhessen a feldolgozás során az ételbe.

Ehhez a megfelelő szakácssapka vagy fejvédő kiválasztása kulcsfontosságú, legyen szó egyszerhasználatos - jellemzően papír - vagy textil alapú munkavédelmi ruháról.

Összegezve

A cukrászok számára tehát minden biztosított ahhoz, hogy a megfelelő védelmet élvezzék munkájuk során. Ezzel könnyen minimalizálható a munkahelyi balesetek száma és esélye is.

 

 


 

pr-cikk-pillango.jpg

PR cikk elhelyezés honlap optimalizálási céllal